Üdvözöljük iskolánk weboldalán

1.e - angol nyelv, játékos testmozgás, robotika profilú osztály

Tisztelt Szülők!

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Iskolánkban a tanításra hivatásként tekintünk. Alsó tagozatos tanítóink magas színvonalú képzettséggel és nem túlzás azt mondani, hogy pótanyukaként állnak a kisdiákok mellett. Hiszünk abban, hogy minden, amit teszünk, ahogyan tanítunk, ahogyan a kisgyermekekhez fordulunk, az a gyermek érdekeit szolgálja. Mindez pedig odavezet, hogy munkánk eredménye egy kiegyensúlyozott, mosolygó gyermek.

Iskolánk két első osztályt indít a 2022/23-es tanévben.

Az 1.e osztály leendő osztályfőnöke: Bocskai-Fehér Ivett

A leendő 1.e - angol nyelv, játékos testmozgás, robotika profilú osztály

 

 

Bocskai-Fehér Ivett vagyok, én magam is a Kossuth iskola egykori tanulója.
Már az általános iskola évei alatt elterveztem, hogy pedagógus szeretnék lenni, gyerekekkel akarok foglalkozni. Döntésemet az akkori tanító nénik hatására hoztam meg a későbbiekben.
2015-ben megszereztem a diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző karán. Tanító- természetismeret szakos tanár képzettséget szereztem.
Jelenleg első osztályban ének-zenét, 3. évfolyamon rajz és technika, felső tagozaton természetismeret tantárgyakat tanítok és emellett napközis nevelői feladatatom is van az 1.e osztálynál.

Munkám során fontosnak tartom az ismeretek átadásán túl, a gyerekek szociális kompetenciáinak fejlesztését, amely a későbbi életükben való boldoguláshoz elengedhetetlen lesz. Továbbá fontosnak tartom, hogy a gyerekek képesek legyenek együtt dolgozni, együttműködni, segíteni egymást a tanórákon és azon kívül is. Ebben a nézetben alkalmazok munkám során a tanulók fejlettségi szintjének megfelelő kooperatív technikákat. Így sokszor játékosabb módon sajátíthatják el a tananyagot, egymást biztatva, segítve juthatnak előrébb az ismeretekben. Az elméleti oktatás mellett véleményem szerint a sport is nagyon fontos a gyerekek életében, hiszen kitartásra nevel, növeli az akaraterőt, emellett a csapatmunka is szerepet kap, ezzel is erősítve az érzést, hogy egymásért is felelősek vagyunk, együtt is érhetünk el szép eredményeket. Bízom benne, hogy munkám során sok közös élményben lesz részünk a gyerekekkel.

Szeptembertől szeretettel várom a kis elsősöket az osztályomba!