Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Csótó Klára

Iskolánk közössége nagyon büszke minden tanulóra, akik az eredményeik által nevezetesebbé, ismertebbé tették és teszik iskolánkat. Intézményünk eredményes munkáját nemcsak a hagyományos mutatókkal lehet mérni, hanem egykori diákjai felnőttként elért sikereivel is. Korábbi tanítványaink közül sokan jeleskednek a tudomány valamelyik területén, orvosok, színészek, zeneművészek, példás szakemberek. Közülük szeretnénk bemutatni néhányat, akik példaképként szolgálhatnak jelenlegi diákjaink számára.


Első meglepetésünk: Csótó Klára

Csótó Klára


Aki látta a Szeress most! c. sorozatot, annak nem ismeretlen az egyik főszereplő, Konrád Alexa arca sem. Valódi neve Csótó Klára.

Emlék az általános iskolai évekről:

"Valahányszor hazamegyek Kisújszállásra, minden alkalommal elmegyek az egykori iskolám előtt. Ilyenkor kivétel nélkül eszembe jutnak azok az évek, melyeket itt töltöttem általános iskolásként. Sok kellemes emlékre, nagyszerű tanítókra és tanárokra, remek közösségre, érdekes kirándulásokra, régi barátságokra gondolok vissza. Emellett az idegen nyelv (német) oktatás olyan mély, stabil alapokat és használható nyelvtudást adott, amely a későbbi nyelvtanulásomat nagyban megkönnyítette."

 

 Hogyan tovább:

Az egész úgy kezdődött, hogy miután főiskolára (Debrecen - Tanítóképző Főiskola) kerültem, elkezdtem érdeklődni a "modellkedés" iránt: részt vettem egy-két szépségversenyen, többek között a 2000 és 2001-es országos versenyeken. Ezeknek köszönhetően 2000-ben két nemzetközi versenyre is kijutottam: Miss Intercontinental
 (Németországban) és Miss Model of the world (Törökországban került megrendezésre). 

A szépségversenyzések ezekkel le is zárultak nálam, inkább a hasznosabbnak számító munkák felé szerettem volna fordulni. A tanulás mellett jó dolog volt "modellmunkákat", fotózásokat vállalni, sok válogatásra eljártam ezekben az években.

 

 

2003-ban júniusában (épp az államvizsga előtt) is elhívtak egy induló magyar gyártású sorozat válogatására, amiről annyit tudtam, hogy amatőröket is meghallgatnak. Soha nem készültem ehhez hasonló dologra, nem is gondoltam, hogy esélyem lehet bármiféle szerepet kapni egy sorozatban. De mivel ez is egy volt a sok közül, elmentem és néhány forduló után rám osztottak egy főszerepet. Meglepődtem ugyan, de szívesen vettem részt a dologban. 

Akkortájt úgyis munka után kellett volna néznem, de így ez a lehetőség az ölembe pottyant.
Ez a sorozat a "Szeress most!" volt az RTL Klubon, amelyet 2003 és 2004 között forgattunk, de a televízióban hosszabb ideig sugározták. Érdekes és szórakoztató elfoglaltság volt ez számomra, de a legjobb az egészben mégis az a nagy csapat volt, akikkel együtt dolgoztunk. Ha valami, akkor csak ez hiányzik az egészből. A sorozat befejeződése után szerettem volna még egy diplomát szerezni: 2007-ben végeztem a Budapesti Gazdasági Főiskola kereskedelmi szakos közgazdász szakán.

 

 

 

Időközben 2005 novemberében megszületett Ádám, 2007 októberében pedig Olivér fiam. Ők ma már 6 és 4 éves óvodások.

 A születésük óta elsősorban az anyaságot tekintettem fő elfoglaltságomnak, ám egy fél évvel ezelőtt újra éreztem magamban annyi erőt, hogy tovább képezzem magam: azzal foglalkozom, ami mindig is nagyon érdekelt, ez a lakberendezés. A jövőben remélem, sok szép otthont teremthetek majd.