A Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Középiskola és Kollégium diákjai és tanárai nevében sok szeretettel köszöntöm honlapunk látogatóit. Iskolánkban általános iskolai és gimnáziumi osztályokban folytatjuk képzéseinket. Fenntartónk a Baptista Szeretetszolgálat, mely arra törekszik, hogy a legmagasabb szintű szakmai, tárgyi és lelki feltételeket biztosítsa a diákok számára a sikeres tanulmányokhoz. Fenntartónk és iskolánk jelszavát tartjuk oktatásunk legfontosabb pillérének, mely szerint: „a gyermek érték.”

Iskolánkat 1948-ban alapították „Kossuth Lajos úti” iskolaközpontként, a város nyugati részén járó tanulók részére. Az iskola neve később lett Kossuth Lajos Általános Iskola. 1958-ban egy miniszteri rendelet alapján ének-zene tagozatos általános iskolai képzés indult az intézményben, amelyet megőriztünk napjainkig. Folyamatos pályázatainkkal elértük, hogy egy nagyon jól felszerelt, a XXI. századnak megfelelő oktatási feltételeket biztosító intézmény lettünk. Jól felszerelt tantermeinket folyamatosan fejlesztjük a minél jobb teljesítmény elérése érdekében. A legkisebbeknek – az alsó tagozaton - olyan feltételeket teremtettünk, hogy az óvoda-iskola átmenet zavartalan legyen.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozás különböző területeire, melynek eredményeként az intézmény „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” lett.

Gimnáziumi képzésünket is a tehetséggondozásra építjük. Osztályinkat kis létszámra tervezzük, hogy tanulóink minél jobb feltételeket kapjanak a képzés folyamán.

Országos és megyei tanulmányi versenyeken kiváló eredményeket érnek el tanulóink, köszönve ezt nagyszerűen felkészült tanáraink munkájának és fenntartónknak a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Iskolánkban egy olyan közösséget próbálunk alakítani, ahová öröm belépni, ahol az iskolai élet egy igazi közösséget alkot.

Kérem, böngéssze figyelemmel honlapunkat és tudjon meg többet iskolánkról.

 

 Radics Zoltán intézményvezető