Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Intézményvezetői köszöntő

A Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Kossuth Lajos Általános Iskola és Kollégium Tagintézménye diákjai és tanárai nevében sok szeretettel köszöntöm honlapunk látogatóit. Iskolánkban általános iskolai és gimnáziumi osztályokban folytatjuk képzéseinket. Az intézményfenntartó Baptista Szeretetszolgálattal együtt arra törekszünk, hogy a legmagasabb szintű szakmai, tárgyi és lelki feltételeket biztosítsuk a diákok számára a sikeres tanulmányokhoz. Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezetének számító Szeretetszolgálat biztos hátteret nyújt munkánkhoz, és közösen valljuk: „Az oktatás a jövő befektetése.”

Iskolánkat 1948-ban alapították „Kossuth Lajos úti” iskolaközpontként, a város nyugati részén járó tanulók részére. Az iskola neve később lett Kossuth Lajos Általános Iskola. 1958-ban egy miniszteri rendelet alapján ének-zene tagozatos általános iskolai képzés indult az intézményben, és a művészeti oktatást megőriztük napjainkig.

Folyamatos pályázatainkkal elértük, hogy egy nagyon jól felszerelt, a XXI. századnak megfelelő oktatási feltételeket biztosító intézmény lettünk. Modern eszközökkel felszerelt tantermeinket folyamatosan fejlesztjük a minél jobb teljesítmény elérése érdekében. A legkisebbeknek – az alsó tagozaton – olyan feltételeket teremtettünk, hogy az óvoda és iskola közötti átmenet minél könnyebb és gördülékenyebb legyen.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozás különböző területeire, melynek eredményeként az intézmény „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” lett.

Gimnáziumi képzésünket is a tehetséggondozásra építjük. Osztályainkat kis létszámra tervezzük, hogy tanulóink minél jobb feltételeket kapjanak a képzés folyamán.

Országos és megyei tanulmányi versenyeken kiváló eredményeket érnek el tanulóink, köszönhetően elhivatott tanáraink munkájának.

Iskolánkban egy olyan közösséget próbálunk alakítani, ahová öröm belépni, ahol az iskolai élet egy igazi közösséget alkot.

Kérem, böngéssze figyelemmel honlapunkat, és tudjon meg többet iskolánkról!

 

Toldi Attila intézményvezető