Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A Kossuth-iskola ének-zenei tehetségeinek sikerei

2022. február 18-án került megrendezésre digitális formában a Megyei Társaséneklő Verseny. Iskolánk tanulói közül 14 felső tagozatos diákot készítettem fel duett kategóriában.

Kodály Zoltán Biciniumaiból válogattunk műveket, illetve Bárdos Lajos, Szőnyi Erzsébet mellett Franz Schubert Öt duettjéből is adtunk elő dalokat.

Nem volt egyszerű a felkészülés a betegségek és a digitális oktatás miatt, nagyon kevés idő jutott a gyakorlásra. Viszont a zenei tehetségek gyorsan és könnyen tanulták a nehéz dallamokat, az összeéneklés pedig kellemes szórakozás volt a gyerekeknek. Élvezték az együtt éneklés harmóniáit és a videófelvételek készítését.  Az eredményeik a következők lettek.

Ratkai Rita- Pásztor- Vancsó Viktor: KIEMELT ARANY minősítés kapott, ezzel a szolnoki POK díjkiosztó gálájára kaptak meghívást, ahol elő kell majd adni a duettjüket. További sikerek: Hajós Alex- Varga Zoárd: ARANY minősítést, Nagy Hanna Bíborka- Péter Petra: ARANY minősítést, Ratkai Nóra- Ratkai Rita: ARANY minősítést, Hajós Alex- Nagy Ádám: EZÜST minősítést, Ozsváth Petra- Ratkai Nóra: EZÜST minősítést, Mikes Kiara -Kittlinger Aisa: EZÜST minősítést, Deres Gréta- Végh Hanna: EZÜST minősítést értek el. Csoportban is neveztünk a Hanga kamarakórus: EZÜST minősítés ért el.

Újabb lelkesedéssel készülünk a következő megmérettetésre, egy budapesti Ki mit tud- ra, ahol könnyedebb zenei műfajban is kipróbálják magukat tehetséges diákjaim.

Janó Valéria ének-zene tehetségfejlesztő tanár

GALÉRIA