Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Állatok világnapja

„ Állatok nélkül lehet élni, de nem érdemes. „

A körülöttünk élő haszon- és háziállatok a mindennapjaink részei, ezért fontos, hogy törődjünk velük.  Akár apró és kicsi lépésekkel is sokat tehetünk értük és környezetükért.

Október 4-e, az állatok világnapja alkalmából alsó tagozaton már az egész hét az állatok körül forgott.  Vetélkedőt rendeztünk, mely során érdekes ismeretekkel, információkkal gazdagodtak tanulóink. A tanórákon beszélgetések folytak az állatok védelméről, veszélyeztetett fajokról, az emberi segítségadásról. Tanulóink kedvenc állataikról készítettek rajzokat, valamint hozhattak be fotót magukról és kutyusaikról. Az elkészült szebbnél szebb munkákból, behozott fotókból az aula faliújságjára kiállítást szerveztünk. Az elsősök pedig elhozták, és bemutatták egymásnak kedvenc plüssállatukat. Bízunk benne, hogy a gyermekek értékes tapasztalatokkal gazdagodtak és az év többi napján sem feledkeznek meg az állatokról, hiszen az azokkal való törődés, védelmük mindannyiunk feladata.

Az ünnep apropóján iskolánk alsó, felső és gimnáziumi tagozata állateledel gyűjtést is szervezett a Kisújszállási Kutyabarát és Civil Állatvédő Egyesület részére. Az adományokat pénteken délelőtt adtuk át az egyesület vezetője, Horváth Annamária számára, aki egy előadást tartott a felelős állattartásról, az állatok ellátásáról, védelméről. A gyűjtéssel a gyermekek figyelmét is fel szerettük volna hívni arra, milyen fontos a menhelyi állatok támogatása.

Hálásan köszönjük az adományozó családok támogatását!

 

"...mert kossuthosnak lenni jó!"           

                                          

Huber Krisztina, osztályfőnök

GALÉRIA