Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Bemutatkozik iskolánk Konyhatündér szakköre

A gyerekek nagyon izgatottan várták, hogy mi is fog ma történni. Egy meglepetéssel készültem nekik, a Hús Ételbár vezetőjével, Horváth Péterrel egyeztettem egy üzemlátogatást.

Nagyon kedvesen fogadtak bennünket, Peti a maga vicces, humoros stílusával lehengerelte a gyerekeket. Végig vitt bennünket a beszállítás folyamatától, az elkészült étel kiadásáig. Minden egyes területet megismertünk. Nagyon érdekes volt a gyerekek számára a hatalmas hűtőkamra, a fantasztikus krumplipucoló gép a hatalmas edények és mosogatók és persze a sok-sok finomság, ami ott készül. Megismerkedtünk a higiéniás, egészségügyi szabályokkal, a balesetvédelmi szabályokkal, amiket egy konyhában be kell tartani!

A fantasztikus körutunk végét egy bevásárlással koronáztuk meg, ahol gyakoroltuk egy kicsit a matematikát is. A mértékváltást, a tömegmérést, a vásárolt áruk árának összeadását is gyakoroltuk. Majd meglepetésként ajándékba kaptuk az összes kiválasztott árut. Hálás köszönet ezért Petinek!

Az iskolába visszatérve finom szendvicseket gyártottak a gyerekek, csirkemell sonkából, sajtból, sok-sok zöldséggel készültek a melegszendvicsek. Tele hassal, vidáman zártuk a napot!

Győriné Tóth Edina

GALÉRIA