Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Bibliai történet és zsoltármondó találkozó

Iskolánk harmadjára szervezte meg a Bibliai Történet és Zsoltármondó Találkozót, melyet a reformáció ünnepe alkalmából októberre szervezzük. A reformáció egyik nagy értéke, hogy a Biblia üzenetét közel vitte a hétköznapi emberekhez azáltal, hogy a Szentírást lefordították a nép anyanyelvére és a könyvnyomtatás által széles körben elérhetővé tették. Mi magyarok közel 430 éve élvezhetjük ennek az áldását. Rendezvényünkkel egyrészt emlékeztünk a reformációra, másrészt csatlakoztunk a reformátori szándékhoz azzal, hogy a diákokhoz is közel visszük a Biblia üzenetét.

Október 25-én került sor a III. Területi Bibliai Történet és Zsoltármondó Találkozónkra, melyre a területünkhöz közel levő baptista iskolák diákjait, illetve városunk óvodásait szólítottuk meg. Négy városból 35 gyermek jelentkezett a találkozóra, melyen szabadon választott bibliai történetet, vagy zsoltárt mondhatott el. Rendezvényünket Földesné Keresztes Mariann igazgatóhelyettes köszöntő szavai nyitották meg, majd Bögös Jenő, hitéleti igazgatóhelyettes Isten szavának nemzedékeken át megmaradó jellegéről mondott néhány gondolatot. Szász Veronika, területi igazgató és Paróczi Anita, Baptista Oktatási Központ munkatársai segítségével megtanultunk egy evangéliumi éneket. Ezt követte iskolánk 3. osztályos tanulóinak műsora, melyben Pintér Béla Kösz jól vagyok című dalára koreografáltak. A koreográfiát Budainé Nagy Ezsébet kolléganő tanította be a gyermekeknek.

A zsoltár és történetmondást háromtagú zsűri kísérte figyelemmel. A zsűri tagjai voltak: Tatár-Balla Ágnes könyvtáros, Simon Krisztina bibliaismeret tanár, Beke László baptista lelkipásztor, iskolalelkész. A gyermekek prózai előadását szülők, iskolatársak és felkészítő tanárok is figyelemmel kísérhették. Akik már túl voltak a szereplésen, azoknak Nagy Anikó tanítónő kézműves foglalkozást tartott, melyre szívesen és örömmel mentek a gyermekek.

Az eredményhirdetés előtt Szász Veronika és Bögös Jenő vezetésével sor került egy rövid zenei műsorra is. A jelenlevők lelkesen kapcsolódtak be a közös éneklésbe.

Minden résztvevő kapott egy apró ajándékot, akik különösen szépen tudták elmondani történetüket, azok könyvajándékokkal is gazdagodhattak.

A Szalma- és Csuhéfonók Baráti Társulat jóvoltából egy nagyon szép kiállítással is gazdagodhatott találkozónk, melyben 16 bibliai jelent elevenedett meg a jelenlevők előtt.

Ezúton is köszönöm Földesné Keresztes Mariann igazgatóhelyettes szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségét!

 

Bögös Jenő, hitéleti igazgatóhelyettes

GALÉRIA