Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Hála legyen Istennek

2022. november 11-én reggel iskolánk tanulói, dolgozói hálaadó alkalomra gyűltek össze. Nyolc óra után néhány perccel Telemann: Sonata című műve csendült fel Dömök Péter, 8. c. osztályos tanuló trombitaszólójában. A határozott trombitaszót követően Bögös Jenő hitéleti igazgató nyitotta meg az ünnepi alkalmat és kért áldást az együttlétünkre. Ezt követte 8. c. osztályból Pásztor-Vancsó Viktor éneke, aki Josh Groban: You Raise Me Up című dalát adta elő, majd ismét Dömök Péter trombitaszólója következett, aki Diabelli: Sonatina darabját játszotta el.

A hálaadás témájával kapcsolatban Bögös Jenő képletesen egy piramis építésére hívta a hallgatókat, amit a hálaadás piramisának nevezett. Az első szinten azokért a dolgokért adunk hálát, ami kézzel megfogható (étel, ital, használati tárgyak). A második szinten az értékekért, eseményekért lehetünk hálásak. A harmadik szinten személyekért, akik sokat jelentenek nekünk valami miatt. A legfelső szinten, a piramis csúcsán, Jézusért adunk hálát, akinek mérhetetlenül sokat köszönhetünk.

Az igehirdetés után Kiss Violetta, 7. c. osztályos tanuló csellódarabja következett, melyben Mercello: e-moll szonáta I-II. tétele csendült fel. A következő percekben imádságra hajtottuk meg fejünket, hogy hálát adjunk Istennek sok-sok áldásaiért.

Ünnepi alkalmunkat az iskola nagykórusa zárta a Ne félj, mert megváltottalak kezdetű énekkel, melyet Janó Valéria tanárnő vezényelt, zongorán kísérte – nem csak az énekkart, hanem az összes zenei számot – Orosz Balázs, a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

Ezúton is köszönöm a szereplő diákok, az énekkar, a felkészítő tanárok, a dekorációt készítők, a technikai dolgozók munkáját és Orosz Balázs tanár úrnak a segítő közreműködését!

Bögös Jenő, hitéleti igazgatóhelyettes

GALÉRIA