Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Hálaadó istentisztelet

Hálaadó istentisztelet

A baptista intézmények életében fontos alkalom a hálaadó ünnep. Hisszük és valljuk, hogy az elégedetlenség helyett olyan érzéseknek, indulatoknak van helye a szívünkben, ami előre viszi gondolkodásunkat, lelki egyensúlyunkat. A hála ezek közé tartozik. Azt is valljuk, hogy a hálaadásunk elsősorban Teremtő Istenünk felé irányulva helyes, akitől származik minden jó az életünkben.

A NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola november 18-án tartotta meg hálaadó istentiszteletét, ahol a debreceni Trinity Baptista Gyülekezet lelkipásztora, Dr. Pafkó Tamás, és a gyülekezet zenei csoportja szolgált.

Bögös Jenő hitéleti igazgatóhelyettes bevezető gondolataiban Nick Vujicic – aki kezek és lábak nélkül született – meghökkentő mondatát idézte, melyet egy alkalommal nagy tömeg előtt mondott, miszerint „nincs szükségem kezekre és lábakra”. A hallgatóság megdöbbent csendjében folytatta mondatát: „Jézus Krisztusra van szükségem”. Hálaadó alkalmunk most nem a mindennapi dolgainkra fókuszált – ahogy ezt a korábbi években történt – hanem Isten kimondhatatlan nagy ajándékára, Jézus Krisztusra. Az egész alkalom róla szólt.

A Trinity Baptista Gyülekezet zenei csoportja igényes előadásban énekelt Jézus Krisztus személyéről. A csoport tagjai közül, Ági, aki középiskolás, elmondta hogyan tapasztalta meg Isten vezetését pályaválasztásában. Dr. Pafkó Tamás szemléletes módon tapintott rá, hogy sokszor nagy elhatározásokkal, szép reményekkel indulunk neki egy-egy tanévnek, az életünk bizonyos szakaszainak, de sokszor azt kell megállapítsuk, hogy életünk nem a terveink szerint alakult. Ilyen ember volta vámszedő Máté is, aki Jézus tanítványa lett. Máté történetén keresztül figyelhettük meg, hogy egy ilyen élethelyzetben szólít meg bennünket is Jézus, és arra hív, hogy kövessük őt. Ha így teszünk, akkor megismerhetjük Isten életünkre vonatkozó tervét, és meg is valósulhat az, ami sokkal szebb, mint, amit mi magunktól találunk ki.

GALÉRIA