Üdvözöljük iskolánk weboldalán

II. Területi Bibliai Zsoltár- és Történetmondó Találkozó

II. Területi Bibliai Zsoltár- és Történetmondó Találkozó

A Nagykun Baptista Oktatási Központ Kossuth Lajos Középiskola, Általános Iskola és Kollégium Tagintézményében október 19-én második alkalommal került megrendezésre a területi zsoltár- és történetmondó találkozó, melyre most három település baptista fenntartású intézményeiből 28 gyermek jelentkezett. A családias légkörű találkozó mottója a 119. Zsoltár 105. verse volt, mely megadta a rendezvény fő mondanivalóját.

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt. 119,105)

A Biblia a leghitelesebb kijelentés Isten személyéről. Meggyőződésünk, hogy az emlékezetünkbe vésett bibliai igék a hitben való fejlődésünk egyik kiváló eszköze. Ezért jónak tartjuk, ha már gyermekkorban elraktározzuk az Istenről szóló történeteket, imádságokat. Így a Bibliát mindig magunkkal vihetjük. Bármikor gondolkodhatunk rajta, egy-egy élethelyzetben bevillanhat az Úr bátorító szava.

A találkozón alsós tagozatos diákok vettek részt, illetve a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodájából hat kisgyermek. Az óvodások szabadon választott történetet hoztak magukkal, melyet valamilyen gyermekbiblia szövege alapján mondtak el. Élvezettel hallgattuk a gyermeki nyelven elmondott bibliai történeteket. Személy szerint nagyon megragadta a szívemet az egyik kisgyermek története, melyben a teremtéstörténet elevenedett meg. Így hangzott a gyermeki szó: „Isten megteremtette az embert, hogy a barátja legyen”. Valóban, milyen jó lenne, ha mi emberek barátságot kötnénk Istennel. Ő mindent megtett ennek érdekében.

Az iskolások két kategóriában jelentkezhettek 1-2. évfolyamosok, illetve 3-4. évfolyamon tanulók. A két csoportnak három-három történet és zsoltár közül lehetett választani.

Mivel nem versenyt szerettünk volna szervezni, hanem találkozót, ahol nem a teljesítményre tevődik a hangsúly, hanem a részvételre, minden részvevő kapott emléklapot és egy kis ajándékot. A zsűri néhány kiemelkedő diáknak, akik szépen, pontosan adták át a zsoltárokat és a történeteket, különdíjat ítélt.

Ezúton is köszönetet mondok Radics Zoltán igazgató úrnak, és Földesné Keresztes Mariann igazgatóhelyettes asszonynak a szervezésben nyújtott munkájukért.

 

Bögös Jenő

hitéleti igazgatóhelyettes

GALÉRIA