Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kirándulás a lombkorona sétányra

2019. 10. 24-én iskolánk 2.a osztálya busszal a karcagi lombkorona sétányra kirándult. A gyerekek különböző játékokkal új ismereteket sajátítottak el. Különböző fák törzseivel, levelükkel és terméseikkel ismerkedtek meg az erdőben lakó fák közül. Később egy labirintus játékban megismerkedhettek az erdő lakóival is.

Miután sok információval gazdagodtak több távcső segítségével szétnézhettek a sétány pontjain és kereshették az itt rejtőzködő állatokat, terméseket.

A diákok számára ezek nagyon izgalmas felfedezések voltak, azonban az igazi élmény ezután következett számukra. A tanösvény végén a domboldalról végig futó csúszdák és játszótér vártak őket. Elsőként a csúszda volt a legizgalmasabb számukra majd a mászókákat is birtokukba vették.

A délután során a fiúk felfedezték a domboldalban rejtőzködő barlangot és ágakat illetve botokat gyűjtve bunkert építették. Felfedezték a természet adta lehetőségeket és mindent felhasználva nagy gyűjtögetésbe kezdtek.

A délután végéhez érve padokon elfogyasztották uzsonnáikat, hiszen a nagy játékban már mindenki megéhezett.
Uzsonna után összepakoltunk és a Lombkorona Sétányon átsétálva vissza vándoroltunk a buszhoz és elfáradva pihentek meg a diákok a haza vezető úton. A gyerekek nagyon élvezték, önfeledt boldogsággal, vidámsággal töltötték el a délutánt. Nagy boldogságot okozott számukra, hogy a minden napokból kilépve most a tanító nénik is velük csúszdáznak, mókáznak.

Tanító nénik: Farkasné Rácz Julianna, Oszlánczi Michelle

GALÉRIA