Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kossuth-hét

2019. szeptember 16. és 20. között tartottuk iskolánkban a hagyományos Kossuth- hetet, melynek fő eleme volt iskolánk névadójáról, Kossuth Lajosról való megemlékezés, életének és munkásságának megismerése, hagyományaink ápolása. Alapvető célunk, hogy a tanulók megtalálják és rendszerezzék a különböző forrásokat, ismereteiket közölve pedig fejlődjön a kommunikációs képességük, kreativitásuk, önismeretük. Fontos, hogy az ismeret jellegű tudás mellé beépüljön a hétköznapi tapasztalati tudás is. A képességfejlesztő tevékenységek, mint gyűjtés, kutatás és minden a gyermek saját maga által megszerzett tapasztalat érezteti pozitív hatását a tanulásban és kommunikációban egyaránt.

Hétfő délután Kossuth Lajos életéről és munkásságáról adtak számot az osztályok képviselői a történelmi vetélkedő keretében Szidey István és Szidey Szilvia pedagógusok szervezésével. Kedden Kossuth Kreatív - Kávéházba invitáltuk a gyerekeket Szélné Kovács Éva tanárnővel, ahol „Újra gondolt kokárdát” kellett alkotniuk, de előzetes feladatként Kossuth   süteményeket   készítettek   és   Kossuth   nótákat   énekeltek   indításként. Internetes információkeresésre került sor- Kossuth külföldi tartózkodásával kapcsolatosan, szerda délután, Ágfalviné Tóth Magdolna vezetésével az informatika  teremben. Csütörtökön Kossuth váltó - futással zártuk a hét délutáni programjait, ami a Sportpályán Király    Zoltán,    Patkó    Richárd    testnevelő    tanárok    irányításával     zajlott. Pénteken egész napos program várt a gyerekekre, az iskolai ünnepi megemlékezés után Kossuth akadályversenyre került sor, ahol az osztályok összemérhették tudásukat a városban lévő helyszíneken. Voltak irodalmi, angol, játékos, logikai, hallás és tapintás érzékelő feladatok, egyensúlyozó és sport akadálypályák. A heti összesített eredmény alapján I. helyezést ért el 5. c és a 8. c osztályok, jutalmuk óriási csoki torta volt.

Délután osztályok közötti főző versenyen mérték össze tudásukat a szülők az iskola udvarán. Melynek I. helyezettje a 7. c osztály lett, Végh Szilvia szülő irányításával, akik tarhonyás disznó pörköltöt készítettek, desszertnek tejszínhabos, nutellás  gofrit kínáltak  a zsűrinek. A zsűri tagja volt: Bögös Jenő hitéleti, nevelési igazgatóhelyettes, Radics Pál Zoltán főigazgató és Pardi Oláh Roberta tanárnő. Délutáni program lehetőségek voltak még a gyerekeknek: henna és arcfestés, hímzés, szalmafonás, Mazsorett, Társastánc, Karate bemutatók, sportmérkőzések: kosárlabda, asztali tenisz, és végül az ének- zene tehetségműhely mutatkozott be. Ezt követte a nap zárásaként a suli Disco és a Tűzijáték.

A Kossuth-hét sikeres rendezvényei igazi iskolai közösséggé kovácsolták az osztályokat. Köszönet illeti támogatóinkat, köztük a város önkormányzatát, és a szervező munkában résztvevőket.

Janó Valéria DÖK segítő tanár

GALÉRIA