Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kossuth-hét

Kossuth Lajosra, iskolánk névadójára születésnapján, szeptember 19-én emlékezünk. Ebben az évben a Kossuth-hét szeptember 16-20-ig tartott. A rendezvénysorozat célja Kossuth Lajos életének, munkásságának megismerése, hagyományaink ápolása.

Az osztályok az alsó- illetve a felső tagozaton is, a hét minden napján összemérhették tudásukat. Az alsó tagozatos gyerekek Kossuth dalokat tanultak, Kossuth Lajos nevéhez kötődő helyeket kerestek fel a városban, ahol osztályfotókat is készítettek a verseny részeként. Közben a saját készítésű zászlóikat is kitűzték a Kálvin téren. Tanulóink a „Kossuth katonája vagyok” elnevezésű sorversenyen ügyességüket és rátermettségüket mérhették össze egymással. Az arra vállalkozó szülők, nagyszülők Kossuth kifli sütésével járultak hozzá az osztályok versenyéhez. A felső tagozaton mondát írhattak arról, hogy iskolánk miért kaphatta a Kossuth Lajos nevet. A Kossuth-kávéházban korabeli dalokat énekeltek, Kossuth-kiflit, finom süteményeket kóstolhattak, újra gondolt kokárdát készíthettek a gyerekek. A történelmet szertő diákok történelmi vetélkedőn vehettek részt. A sport sem maradhatott ki a feladatok közül: focibajnokságon és a Kossuth-futáson bizonyíthatták tanulóink ügyességüket.

Pénteken a Kossuth-napon ünnepséget tartottunk, ahol iskolánk énekkara is fellépett, megismerhettük névadónk életrajzát, és megkoszorúztuk a róla készült domborművet is.

Majd az osztályok a város különböző pontjain felállított akadálypályán játékos, ügyességi feladatokat oldottak meg. Délután a szórakozásé volt a főszerep: lehetett hennázni, arcot festeni, csillámtetoválást készíteni, gyöngyöt fűzni, hímezni, óriáscsúszdát kipróbálni, szabadulószobából megmenekülni. Közben táncosok is szórakoztatták a közönséget. Sokan táncra is perdültek, kipróbálhatták a Just dance tánclépéseit.

A szülők is hozzájárultak ahhoz, hogy az osztályok kellemesen érezzék magukat, hiszen már kora délután elkezdték főzni a finomabbnál finomabb ételeket, amit mindenki jó étvággyal elfogyasztott. A legízletesebb ételeket a zsűri jutalomban részesítette.

A nap végén, az eredményhirdetésen minden osztály megtudhatta, hogy hogyan sikerült teljesítenie a Kossuth-hét feladatait. A legeredményesebb osztályok jutalma egy-egy torta volt, de a többi osztály sem ment el ajándékok nélkül.

 

"...mert kossuthosnak lenni jó!"           

 

Simonné Nánási Renáta általános igazgatóhelyettes és Tóth Csilla tanárnő

GALÉRIA