Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kossuth-heti beszámoló

2022. szeptember 19 és 23 között tartottuk iskolánkban a hagyományos Kossuth- hetet, melynek fő eleme volt iskolánk névadójáról, Kossuth Lajosról való megemlékezés, életének és munkásságának megismerése, hagyományaink ápolása. Alapvető célunk, hogy a tanulók megtalálják és rendszerezzék a különböző forrásokat, ismereteiket közölve pedig fejlődjön a kommunikációs képességük, kreativitásuk, önismeretük. Fontos, hogy az ismeret jellegű tudás mellé beépüljön a hétköznapi tapasztalati tudás is. A képességfejlesztő tevékenységek, mint gyűjtés, kutatás és minden a gyermek saját maga által megszerzett tapasztalat érezteti pozitív hatását a tanulásban és kommunikációban egyaránt.

 - Hétfő délután Kossuth - Kávéházba invitáltuk a gyerekeket Dr. Szélné Kovács Éva tanárnővel, ahol előzetes feladatként Kossuth süteményeket kellett készíteniük, majd zenés,  táncos és kreatív feladatokban csillogtatták meg zenei tudásukat.

 -  Kedden Kossuth Lajos életéről és munkásságáról adtak számot az osztályok képviselői a történelmi vetélkedő keretében Szabó Henrietta pedagógus szervezésével.

 -  Fogalmazás versenyre került sor szerda délután, Herczegné Oszlács Ildikó vezetésével.

 - Csütörtökön Kossuth váltó - futással zártuk a hét délutáni programjait, ami a Sportpályán Király Zoltán és Fodor Gergő testnevelő tanárok irányításával zajlott. Egész heti feladat volt a kincskeresés, Molnárné Bucsai Ildikó tanárnő kreatív feladataival.

- Pénteken egész napos program várt a gyerekekre, az iskolai ünnepi megemlékezés után Kossuth akadályversenyre került sor, ahol az osztályok összemérhették tudásukat a városban lévő helyszíneken. Voltak irodalmi, játékos, logikai, sport és ügyességi feladatok.  A heti összesített eredmény alapján I. helyezést ért el 6. c és a 8. c osztályok, jutalmuk finom  torta volt.  Délutáni program lehetőségek voltak még a gyerekeknek: henna és arcfestés, hímzés, hajfonás, csillámtetkó, smink, állatsimogató, gyöngyfűzés, kártyasarok, Nerf puskával célba találás, és egy óriás csúszda.

A programot színesítették bemutatók: a Dalma Dance táncosai, néptánc, társastánc, karate bemutató, és régi táncdallamokat és slágereket adott elő,  iskolánk legnagyobb ének- zenei tehetsége Pásztor- Vancsó Viktor 8.c osztályos tanuló. Ezt követte a nap zárásaként a suli Disco. Ezen a délutánon osztályok közötti főző versenyen mérték össze tudásukat a szülők az iskola udvarán. Melynek I. helyezettje a 7. a osztály lett, akik nagyon finom fokhagymás tejfölös lángost kínáltak a zsűrinek. A zsűri tagja volt: Bögös Jenő hitéleti, nevelési igazgatóhelyettes, Szidey István igazgató úr és Herczegné Oszlács Ildikó tanárnő.

A Kossuth-hét sikeres rendezvényei igazi iskolai közösséggé kovácsolták az osztályokat. Köszönet illeti támogatóinkat, köztük a város Önkormányzatát, és a szülőket, diákokat, tanárokat, akik segítségemre voltak a szervezésben és lebonyolításban.                                                 

Janó Valéria  DÖK segítő tanár

GALÉRIA