Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kossuthos sikerek a junior European RoboCup versenyén

2022. június 1-4. között Portugáliában rendezték meg az „European RoboCup Junior 2022” elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három Rescue kategóriában képviselte Magyarországot. 

A Rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon mentenek áldozatokat.

Rescue Maze Entry U19-es versenyszámban a 12-13 éves Szél Nikolett (NABOK), Szilágyi Jázmin alkotta Lightning csapat az idősebb korosztállyal is versenyezve III. helyezést ért el. 

A haladó szintű Rescue Maze ligában a korábban VB ezüst és bronz, EB ezüstérmes 2_Bit nevű csapatunk állt rajthoz. Az ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, valamint a Kossuth-gimis Cs. Kiss Zsófia Panna összetételű egység az EB első futamától, négy napon keresztül vezette a magas színvonalú csapatokból álló mezőny versenyét, és magabiztos teljesítménnyel szerezte meg az Európa-bajnoki címet. A Rescue Maze kategória a junior robotika technológiai csúcsát képviseli. Az európai mezőny színvonalát jelzi, hogy az előző három VB-t európai csapat nyerte. A Rescue kategóriákban a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai a 2022-es Európa-bajnokság legeredményesebb résztvevői voltak. A csapatok felkészítője, mentora Abán Csaba a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa. 

Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

GALÉRIA