Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Országos baptista tanévnyitó a Kossuth Iskolában

Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy az idei tanévben itt került megrendezésre az országos tanévnyitó ünnepség a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmények számára.

Az élőben előadott Himnusszal kezdődött a tanévnyitó ünnepségünk. Radics Zoltán igazgató úr beszéde után Durkó István, a Magyarországi Baptista Egyház misszió igazgatója kért áldást a tanévre. Köszöntőt mondott Bartos Mónika miniszteri biztos asszony, majd dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke.

A 3. c. osztály színvonalas néptáncos produkciója után (felkészítőjük Kecskésné Hercegh Kata tanárnő) beszédet mondott F. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, dr. Habil Kovács Tibor, Kisújszállás város alpolgármestere is. A műsorban fellépett a Janó Valéria tanárnő által felkészített nagykórus, amely Bayer Friderika Édenkert című dalát adta elő, valamint a tanárnő tehetségműhelyeseinek előadásában hallhattunk egy csodálatos dalt a Játékkészítőből, A mese rólad szól címmel.

A tanévnyitó egyik legmeghatóbb pillanata a kis elsősök bevonulása volt, akiket az idén induló gimnáziumi képzést kezdő diákjaink vezettek be. Az elsősök fogadalomtétele is emlékezetes pillanat volt.

A műsor utolsó pontjaként Orbán Lili, 9.G osztályos tanuló adta elő a „Tanulj” című norvég verset, majd Radics Zoltán igazgató úr megnyitotta a tanévet. Köszönjük, hogy vendégeink megtisztelték jelenlétükkel intézményünket, kívánunk tanulóinknak, tanár kollégáinknak és a szülőknek sikeres tanévkezdést.

 

Szidey István igazgatóhelyettes

GALÉRIA