Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Régi tudás, ősi bölcsesség

Toldi Attila főigazgató úr kezdeményezése összetalálkozott az iskola nyugdíjas dolgozóinak vágyával, és ebből született meg 2023. május 23-án a Kossuth-iskola Nyugdíjas Klubja (KNYK). Az idén 75 éves iskola 42 nyugdíjas munkatársat (pedagógust és intézményüzemeltetésen dolgozót) számlál.

A KNYK-nak nem csupán az a célja, hogy az egykori munkatársak felidézzék közös iskolai múltjukat, hanem –, mint ahogyan a címben is szerepel – régi tudásuk, ősi bölcsességük az iskola jelenkori helyzetében is segítséget jelentsen.

Az alakuló ülés, melyen 16 nyugdíjas munkatárs tudott megjelenni, ügyrendi tennivalókkal kezdődött, Monoki Kálmánné vállalta, hogy a kezdeti időszakban összefogja a csapatot.

A kiváló hangulatú beszélgetésen rövid tájékoztatást hallgathattak a kollégák a Nagykun Baptista Oktatási Központ kialakulásáról, azon belül a Kossuth Tagintézmény jelenéről, de a fő program az oldott beszélgetésé volt.

A résztvevők örömmel álltak össze egy, az alakulást megörökítő közös képre, kiegészülve néhány aktív dolgozóval: Szidey István igazgatóval, Simonné Nánási Renáta igazgatóhelyettessel és Toldi Attila főigazgatóval.