Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tanulmányi út Poroszlóra

A 4. c. osztály tanulóival és szülői munkaközösségével  lehetőséget kértünk, hogy sok -sok tanítási órára megfigyeléseket, tapasztalatokat, információkat gyűjthessünk Poroszlón, az Ökocentrumban. Tanulmányi utunk 2019. szeptember 27-én valósult meg.
Közel 8 órát töltöttünk  itt, ahol szinte megállás nélkül sikerült beosztanunk a megtekinthető részeket, teljes interaktivitással.
Érkezésünk után azonnal igyekezhettünk a hajóhoz - 1 órás hajóúton környezetórán, rajz és, biológia, de hajózási alapismeret órán voltunk - volt aki  nagy izgalommal, mert először hajózott.Megfigyeltük a vezetőnk segítségével a vízpart és a víz élővilágát, vizsgáltunk hínárnövényeket, figyeltük a madarak viselkedését, halak felbukkanását- a ragadozók zsákmányszerzését. Csodálatos napsütésben hajóztunk. Környezetünk már az ősz színeit veszi fel, itt a víz két partján ezek a színek még impozánsabbak voltak- szemünk megőrizte rajz órára, s még az ének órai zenehallgatáskor is fel tudjuk idézni a képet!
A hajózás után idegenvezetőnk az Ökocentrum belső világát mutatta meg nekünk, ismertetve az itt élő  halak, vidrák, kétéltűek, hüllők életmódját.Nagy élmény volt az akváriumok világa, az óriás akvárium halai.A 3D -s moziban ismereteinket gyarapíthattuk a Tisza-tó élővilágáról, s gyönyörködtünk a szép felvételekben. A 7 emelet magas kilátóba gyalog mentünk fel "egy szuszra" így a testnevelés óránk is megvolt. Innen panorámás kilátás nyílt az egész vidékre.Mindenkinek nagyon tetszett!
Innen azonnal sietnünk kellett a vidraetetésre, majd a kormoránokat, pelikánokat láttuk enni- teljes testközelből! Megtudtuk, hogy a kormoránok 8kg halat, a pelikánok 13kg halat fogyasztottak. Majd mi is etettünk kecskéket, szamarat, őzt, szarvast, nyulat, birkát... A gyerekek teljes élvezettel tették.
A sok- sok élmény után a vízi játszótéren próbálták ki a gyerekek leleményes ügyességüket. Mi felnőttek / 4-en voltunk/ itt sokat izgultunk és szaladtunk, hogy tudjunk segíteni a gyerekeknek. Mindenki szerencsés volt, kivétel Attila, mert ő combig a vízbe csúszott.
A gyerekek dicséretesen viselkedtek, a 3 felnőtt segítőtársam volt.
Az élvezetes napon nagyon  elfáradva ültünk be a buszba, többen el is aludtak hazafelé!
Úgy gondolom, hogy sok látott dologra fogunk hivatkozni a tanév óráin!

Vadas Ilona - osztályfőnök

GALÉRIA