Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Budapest Spring Festival 2018

Csíki Endre

Endre április 18-26-ig a Budapesti Tavaszi Fesztivál elnevezésű nemzetközi sakkversenyen szerepelt, ami erre az évre Magyarország legnagyobb és legrangosabb versenyévé nőtte ki magát. 36 ország, közel 400 versenyzője ült asztalhoz, három, A,B,C csoportban. Endre a legerősebb A csoportban játszott, ahol az átlag értékszám 2346 volt, 166-an indultak, Endre a 145. kiemelt volt . A kilenc fordulós versenyen, játszott női nagymesterrel, férfi nemzetközi mesterekkel, FIDE mesterekkel, ellenfeleik értékszámának az átlaga 2302 élő pont volt ( Az Endre értékszáma 2179 volt ekkor). Végül 26 helyet javítva startlistás helyezésén, a 119. helyen végzett, 3,5 pontot szerzett, nyert 20 élő pontot, amivel jelenleg a májusi FIDE ranglista alapján a 4. helyen áll a 14 évesek között Magyarországon ( Endre ebben az évben szeptemberben lesz 13 éves és jelen pillanatban 2199 az értékszáma). A verseny legnagyobb eredménye Endre számára, mindezek mellett az, hogy az ötödik fordulóban sötéttel legyőzte a korosztályos világbajnok amerikai ellenfelét, Kumar Nikhilt. Szakmai berkeken belül sokan gratuláltan a versenyen elért eredményhez.

http://chess-results.com/tnr322051.aspx?lan=1&art=9&fed=HUN&turdet=YES&flag=30&snr=145

Mindezek után, alig, hogy vége lett ennek a kilenc napos versenynek Budapesten, másnap már Hajdúböszörménybe utazott Endre, hogy megmérettesse magát a Magyar Korcsoportos Rapid Sakkbajnokság
 
14 évesek közötti kilenc fordulós egyéni, és hat fordulós csapatbajnokságban, ahol a Baptista Sakkiskola csapatát segítette. Egyéniben a 7. helyet szerezte meg.
 
Csapatban ellenállhatatlan volt, és a Baptista Sakkiskola csapatával a 14 éven aluliak mezőnyében országos bajnoki címet szerzett!!!
 
Endre az első, legerősebb táblán, a legtöbb pontot szerző játékosnak járó tábladíjat is kiérdemelte teljesítményével. Három nap alatt 15 rapid partiból ( 2x20 perc) kettőször veszített, háromszor remizett, és tízszer győzött.
 
Szenczy Sándor a verseny után közvetlenül telefonon gratulált Jeruzsálemből az országos bajnoki címhez.
 
Csatolok néhány linket és képet a versenyről.
 
 
Köszönjük mindenkinek a segítségét!
 
Üdvözlettel:
Csíki Endre
édesapa

GALÉRIA