Üdvözöljük iskolánk weboldalán

IGAZGATÓI KÖZLEMÉNY 2021.03.08.

 

Kedves Szülők!

A Kormány a 111/2021. (III.6.) Korm. rendelettel módosította „a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről” szóló rendeletét. Ennek értelmében indokolt esetben a digitális munkarend alatt is biztosítjuk a tanulók napközbeni, kiscsoportos felügyeletét.

A Kormány a rendelet 2. §-ában felkéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe!

Kérem, hogy az étkeztetéssel és a felügyelettel kapcsolatos kérésüket pontos időtartam megjelöléssel:

            -mely napokon szeretnék igénybe venni a felügyeletet

            -ebédet kérnek ezekre a napokra

            -milyen időtartamra, mettől-meddig kérik a felügyeletet

A felügyeletben résztvevő tanulók a foglalkoztatásukhoz az aznapi órarendjüknek megfelelően – a digitális eszköz kivételével – taneszközeiket hozzák el, mert ők is részt vesznek a távoktatásban.

Felhívom a figyelmüket, hogy a kisebb létszámú, de nem elszigetelt környezetben a vírus terjedésének megakadályozását garantálni ugyanúgy nem lehet, mint a nagyobb osztályközösségekben.A fertőzésveszély elkerülésének egyetlen célravezető eszköze a személyes találkozások és a közösségek elkerülése. A 104/2021. (III. 5) Korm. rendelet 2. §-a alapján „a közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles más emberrel a szociális érintkezést a lehető legszűkebb személyi körre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. A települések belterületén, az utcán és a közterületen […] mindenki köteles […] maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.”

Az iskola belső területein (udvaron és épületeken belül) szintén kötelező a maszk használata.

Igényfelmérő az alábbi linken tölthető ki: Igényfelmérő űrlap

 

Radics Zoltán sk

igazgató