Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Segítünk 8. osztályosainknak

A kialakult helyzet miatt ebben az évben a 8.osztályos pályaválasztás sem a megszokott módon zajlik.

Egyébként is nehéz mind tanulóként, mind szülőként azt a nehéz döntést meghozni, hol tanuljon tovább a gyermek.

Most nincs lehetőség arra, hogy személyesen ellátogassanak a középiskolába, és az ott szerzett benyomások alapján válasszanak. Elmaradnak a bemutató órák, beiskolázási szülői értekezletek, nyílt napok.

Mit tehetünk ebben a helyzetben?

Minden gyermeknek kiosztottunk egy lapot, mely a következő hónapok fontos eseményeit, időpontjait tartalmazza. Ezen nyomon követhetjük, mi a feladatunk szülőként, tanulóként.

Iskolánk minden felvételi tantárgyból biztosít elkészítő órákat, azonban azt mindenképpen el kell mondani, hogy emellett az önálló felkészülés elengedhetetlen a sikerhez.

Osztályfőnöki órákon projektmunkában segítünk a gyermekek aggodalmait oldani. Beszélünk félelmeikről, elvárásaikról, elképzeléseikről, arról hogy milyennek képzelnek el egy jó középiskolát, a kialakult helyzetben honnan tudnak tájékozódni, és mi alapján döntsenek.

Személyre szabottan szóróanyagokat, kisfilmeket továbbítunk nekik.

A megfelelő célok kitűzéséhez elengedhetetlen a pontos önismeret. Meghatározzuk erősségeiket, gyengeségeiket, azon tulajdonságaikat, melyekre később építhetnek. Fejlesztjük kommunikációjukat, szituációs játékokat végzünk, hogy akár egy felvételi helyzetben, akár az új iskolában megállják helyüket. Szükség esetén egyéni beszélgetéssel segítjük tanulóinkat.

Ernesztné Sebők Beáta a 8.a osztályfőnöke