Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Robotika kezdő csoport a Kossuthban

A 2020/2021-es tanévben is meghirdettük robotika szakkörünket, iskolánk alsó tagozatos tanulói között. A kezdő csoportunk a 3-4. évfolyam tanulóiból áll össze, akik szakköri keretek között megismerkednek a robotprogramozás alapjaival.

Intézményünkben 2018-tól van lehetősége a téma iránt érdeklődő tehetséges tanulóknak megismerkedni a robotika komplex tudományterülettel. Foglalkozásainkon EV3 Lego robotokkal, 2-3 fős csoportokban dolgozunk.

A robotika programunk mentora Abán Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat versenyző csapatának felkészítője, aki iskolánk haladó robotika csoportjának vezető mentora.

Az egymásra épülő modulok során szórakoztató, játékos feladatok megoldására képes robotokat építenek, közben megismerik a különböző érzékelőket, és egyre összetettebb programozási szerkezeteket használnak. A logikai és finommotorikus készségek mellett programunk számos kompetenciaterületen gazdagítja a gyermekeket. Komplex tehetségprogramunk során életkori sajátosságoknak megfelelő eszközökkel, gyakorlati problémák megoldásával fejlődik tanulóink kreativitása, a matematikai, az informatikai, egyéb természettudományos ismeretük.

A robotépítés-programozás kiválóan fejleszti a tanulók problémamegoldó, algoritmikus gondolkodását, miközben sok örömteli pillanatot élnek meg, sikerélményhez jutnak.

 

Boda János és Csányiné Szabó Annamária

GALÉRIA