Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Újév első versenye: Kossuth Kidobós Kupa

Hosszas szervezés és megbeszélés után megrendezésre került egy új - a gyermekek számára eddig még ismeretlen - labdajáték, a kidobós versenye. A játék a 15. században alakult ki Kínában, 2 csapat 8-8 fővel tartózkodnak egyszerre a pályán, melyből 6 játékos dobhatja ki az ellenfél csapat tagjait és 2 játékos segíti labdaszedőként a csapat sikerét. A játék célja az ellenfél csoport játékterén levő játékosainak kidobása.

A nagy érdeklődésre való tekintettel fél évente házi bajnokságot szervezünk korcsoport bontásban: 5.-6. évfolyam és 7.-8.-9. évfolyam részére.

Az első forduló 2020. január 6.-án volt az 5.-6. évfolyam számára, ahol 10 csapat nevezett. A bajnokság első fordulóját iskolánk igazgatója, Radics Zoltán nyitotta meg lelkesítő szavaival majd egy bemelegítés következett Kerekes Petra tanárnő vezetésével a gyermekek számára. Ezután kezdetét vette a nap folyamán történt sorsolás alapján az „A” és „B” csoportok mérkőzései. Sportszerű, izgalmas, felhőtlen játék jellemezte a résztvevők mérkőzéseit.

A dobogó 3. fokára a 6.c osztály fiú csapata állhatott fel: Asztalos Bence Károly, Szabó György, Slabéczi Levente, Kádár György, Kádár Róbert, Nagy Imre Levente, Borók-Varró Kristóf.

 Az első helyért szoros és nagyszerű játék zajlott, ahol az 5.a fiú csapata a 2. helyen zárt: Penti Zsolt, Ramos Gyula, Ramos Zoltán, Monoki Tamás, Kása Attila, Berczi Árpád, Matuszka Arnold Szilveszter, Máté Viktor Tamás.

Az első félév „Kossuth Kidobós Kupa” 5.-6. évfolyamon az első helyet az 5.c fiú csapata nyerte meg: Dömök Péter, Ramos István, Kincs Viktor, Rácz Márk, Farkas Róbert, Tóth Noel, László Csaba, Vas Levente Péter.

A győztes csapat a tanári kar csapatával mérkőzött meg ráadásként, ahol a gyermekek helyt álltak, de végül kikaptak.

A tanári csapat tagjai: Németh Márta, Szanyi Anett, Huber Krisztina, Oszlánczi Michelle, Bögös Jenő, Szidey István, Király Zoltán, Patkó Richárd.

 

Gratulálunk a résztevő csapatoknak a sikeres szerepléshez!

 

Szervező tanárok: Kerekes Petra, Király Zoltán, Patkó Richárd

GALÉRIA