Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A Kossuth-iskola ének-zenei tehetségeinek sikerei

2023. február 17-én került megrendezésre a Területi társaséneklő verseny, Szolnokon a J.N.Sz. vármegyei POK rendezésében.

Iskolánk felsős ének-zenei tehetségműhelyének diákjai közül 5 diákot készítettem fel a megmérettetésre.

Kodály Zoltán, Henry Purcell  művei mellett, Franz Schubert Öt duettjéből is adtak elő dalokat a gyerekek.

Az ének- zenei tehetségek gyorsan és könnyen tanulták a nehéz dallamokat, az összeéneklés pedig kellemes szórakozás volt. Élvezték az együtt éneklés harmóniáit.

Az eredményeik a következők lettek:

Ozsváth Petra és Pásztor-Vancsó Viktor 8. osztályos tanulók duettje: KIEMELT ARANY minősítés kapott, ezzel a szolnoki POK díjkiosztó gálájára is meghívást kaptak, ahol elő kell majd adni a duettjüket. További sikerek: Nagy Hanna Bíborka - Péter Petra 6.osztályos diákok duettje: EZÜST minősítést kapott.

A lányok tercettben is indultak, csatlakozott hozzájuk Szakács Lilla 6. osztályos tanuló. Tercettben EZÜST minősítés nyertek.

Újabb lelkesedéssel készülünk a következő megmérettetésre, a megyei népdaléneklő versenyre, ahol más zenei műfajban is kipróbálják magukat tehetséges diákjaim.

Kodály Zoltán szavaival zárom soraimat: „Nem tud tisztán énekelni, aki mindig csak egy szólamban énekel. Az egyszólamú tiszta éneklést is csak kétszólamú énekben lehet egészen megtanulni. A két szólam egymást igazítja, egyensúlyozza.”

Janó Valéria ének-zene tehetségfejlesztő tanár