Üdvözöljük iskolánk weboldalán

European RoboCup Junior 2023 Horvátország

2023. június 7-10. között, Horvátországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2023 robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három eltérő Rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

A Rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon mentenek áldozatokat.

Rescue Line Entry U14-es kategóriában a Fazekas Kristóf, Tuka Ákos összetételű, 2022-es Európa-bajnok Sensor csapatunk magabiztos teljesítménnyel, a versenyt végig vezetve szerezte meg az újabb EB I. helyezést. 

Rescue Maze Entry U19-es versenyszámban a még csak 11- 13 éves Bagi Péter és Szél Nikolett alkotta Lightning_E csapat tagjai a náluk jóval idősebb versenymezőnyt is nagyon meglepve, velük a technológiai versenyt teljesen felvéve szerezték meg a kategória EB III. helyét.

A haladó Rescue Line ligában az idei évben először induló, a kategória élmezőnyét tekintve nagyon rövidnek számító, egy évnél kevesebb robotfejlesztési időszakkal rendelkező Szilágyi Jázmin és Cs. Kiss Zsófia Panna összeállítású Lightning csapatunk vett részt. Végig az élmezőnyben versenyezve végeztek a kategória előkelő EB II. helyén.

A Lightning csapat tagjai 2023-as magyar bajnokként képviselhetik hazánkat a júliusi RCJ2023 világversenyen, melynek helyszíne Franciaország lesz.

A 2022-es portugáliai EB-hez hasonlóan az idei évben is, az érintett kategóriákban Európa legeredményesebb tehetséggondozó programjaként a Baptista Szeretetszolgálat minden Rescue csapata dobogós helyezéssel zárta a versenyeket.

Az elmúlt 11 évben robotikásaink 11 db VB, 8 db EB dobogós helyezést értek el, közöttük 2 db világbajnoki és 3 db Európa-bajnoki címmel képviselték Magyarországot a junior robotika világának élmezőnyében.

 

A csapatok mentora:

Abán Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat robotika oktatója.

GALÉRIA