Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kossuth-gimisek a történelem verseny országos döntőjében

2022. 04. 08-09-én rendezték meg Budapesten az Ady Endre Gimnáziumban a „Hunyadiak kora” című Kárpát-medencei történelmi verseny utolsó fordulóját, a szóbeli döntőt.

A döntőbe két írásbeli forduló után a legjobb 17 eredményt elérő diák kapott meghívást. A versenyre történő ráhangolódás jegyében a szervezők jóvoltából péntek délután a versenyzők az Országos Levéltárban tettek látogatást, ahol Mátyás kori okleveleket tekinthettek meg, illetve ismerkedhettek a diplomatika-oklevéltan rejtelmeivel. Ezt követően megtekinthették a Levéltár épületét és megtudhatták annak történetét is.

A vetélkedő magas színvonalú, nagy tárgyi tudást igénylő feladatokat sorakoztatott fel. A zsűri elnöke Pálosfalvi Tamás volt, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa, a Magyarország története 7 - Hunyadiak kora c. könyv szerzője.

Diákjaink, Kozma Nadin és Czeglédi Zétény, kitettek magukért, Nadin 9., Zétény 11. helyezést ért el az országos döntőn.

Eredményes versenyzésükért jutalmul a „Rubicon” történelmi magazin felajánlásából értékes könyvekből és történelmi folyóiratokból összeállított ajándékcsomagot kaptak.

Eredményükhöz szívből gratulálunk, további szép sikereket kívánunk!

GALÉRIA