Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Zenei vetélkedő

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték azt mind meghatványozza.” (Kodály Zoltán)

A zene örömöt szerez, formálja az esztétikai érzéket és az érzelemvilágot, segíti a személyiség fejlődését. Már a legkisebbek is szívesen mozognak a zenére, ami fejleszti a koncentrációt, a motoros képességeket, a koordinációt, a ritmusérzéket. A dalok tanulásával, gyakori ismétlésével fejlődik emlékezetük, beszédkészségük. Érzelmi intelligenciájuk magasabb lesz, empatikusabbá, érzékenyebbé válnak, kreativitásuk is fejlődik. Az együtténeklés, zenélés fejleszti az együttműködést, erősödik szociális érettségük. Mindez pozitív hatással van iskolai teljesítményükre és későbbi, felnőtt életükre is.

A zene világnapja alkalmából megrendezett vetélkedőn iskolánk 3-4. osztályos, művészeti tagozatos tanulói vettek részt. A gyerekek csoportokat alkotva tették próbára zenei tudásukat. A zeneelméleti feladatok mellett teret kapott a jókedvű éneklés, zenefelismerés és egy kreativitást igénylő ritmikai játék.

 

"...mert kossuthosnak lenni jó!"   

Bögös Gabriella Hanna és Zsolnainé Szilágyi Zita

GALÉRIA