Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus +

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

 
A „Hungary Expert a Tanárokért és a Diákokért” különféle tanárképzési tanfolyamokat szervez kizárólag külföldön az Európai Unió tagállamaiban. Fő céljuk segíteni a magyar pedagógusokat, hogy szakmai továbbképzéseken vehessenek részt, Európai Uniós erőforrások felhasználásával, hogy a magyar pedagógus szakma és annak híre továbbra is európai szintű legyen, és gyermekeink is színvonalas, korszerű oktatást kaphassanak jól képzett, szakmailag is naprakész pedagógusokon keresztül. Tanácsadóik több száz kollegát hozzásegítenek, hogy sikeresen pályázzanak az Erasmus+ KA1-es intézményi pályázaton. A pályázati összeg teljes egészében fedezi a nyertes pályázók útiköltségét, tandíját, a szállás, étkezés, valamint az utasbiztosítás napidíját.
A Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumi intézmény dolgozói 2023 nyarán Duli Annamária kolleganőnk jóvoltából több európai helyszínen vehettek részt különböző képzéseken.

Hosszas szervezés után, 2023 júliusában az Erasmus+ pályázat keretében Duli Annamária és Fónagy Éva két hetet tölthetett Írországban, Dublinban, ahol a Methodology and Language Development és Language Development című angol nyelvű kurzusokon vettek részt
Kolleganőink Kecskés Ferencné Herczegh Kata, Kovács-Nagy Nóra, Mester Anikó, Simonné Nánási Renáta, Solymosy Mariann és Szabó Henrietta a következő egy hetes magyar és angol nyelvű továbbképzéseken vettek részt Horvátország csodaszép tengerparti városában, Rovinjban: Az egészség érték,- Tanári jóllét (Well-being),- English Language Develpoment for Teachers an Staff Intermediate Level, - A 21. századi tanár, diákközpontú oktatás Carl R. Rogers alapelveivel az oktatásban.
A szakmai megújuláson túl a cél az volt, hogy új módszereket és eszközöket sajátítsanak el tanáraink, amelyekkel a diákjainkat tudják motiválni a jövőben. A továbbképzés egyrészt megerősítette és elmélyítette a tanárok meglévő ismereteit, másrészt az órákon sikerült sok izgalmas feladatot megismerni és jó pár hasznos fogást elsajátítani, amelyeket lesz majd alkalma mindenkinek kipróbálni a gyakorlatban. A képzési helyszínek nemcsak tartalmas és színvonalas kurzusokat nyújtottak, hanem a továbbképzéshez tartozó tartalmi elemeken túl lehetőség volt a kikapcsolódásra is. A tanulás mellett számtalan érdekes szervezett programon lehetett részt venni, és ezek keretében megismerni a városok nevezetességeit, az adott ország kultúráját, hagyományait, a helyi gasztronómiát, hajókirándulások keretében pedig a környező szigeteket és városkákat. Fantasztikus élmény volt ez a tanulás és pihenés összeötvözve. Nagyon sok embert, pedagógust ismerhettek meg kollegáink az ország minden tájáról. A szakmai tapasztalatcserén túl életre szóló ismeretségek, barátságok is kötődtek.

Hálás köszönet érte a Tempus Közalapítványnak, az Európai Uniónak és a képzéseket Rovinjban megszervező Jutaki Bt vezetőjének Véghné Juhász Krisztinának és munkatársainak és nem utolsó sorban intézményvezetőinknek, Toldi Attilának és Szidey Istvánnak, de legfőképp Duli Annamáriának, intézményünk Erasmus koordinátorának, kinek jóvoltából nemcsak tanáraink, hanem gimnazista diákjaink 2023 októberében és novemberében az Erasmus diák mobilitási program keretében Olaszországba és Portugáliába látogathatnak el.

GALÉRIA